Brouwerij Rodanum

De recepten voor de bieren worden door mijzelf samengesteld en gebrouwen in batches van 10 of 20 liter. Het zoeken naar het juiste recept is een interessante bezigheid en vergt veel geduld. Het is dan ook geen uitzondering om diverse keren te proberen tot je het juiste bier hebt is. Ik ben altijd wel in de weer met een nieuw recept en andere types bier.

Naast de “Tripel Jules” en de  “Saison Jane” zullen er in de toekomst nog meer bieren verkrijgbaar zijn, maar pas wanneer het recept mijn volledige goedkeuring verdient. Rodanum is de Romeinse naam voor Aardenburg. Hiermee is de link tussen Julius Caesar en “Tripel Jules” vlug gelegd.

Sinds mei 2017 is mijn tweede bier op de markt verkrijgbaar. Het is een fris saison-bier met de naam “Saison Jane”. Een saison-bier is een bier met een wat lager alcoholpercentage dat in het begin van de 20e eeuw tijdens de koude winters werd gebrouwen door de boeren voor hun arbeiders. Het werd in de winter gebrouwen zodat het niet zou bederven. Om het bier langer te bewaren, werd er meer hop gebruikt. Tegenwoordig wordt saison-bier het hele jaar door gebrouwen.