Over Brouwerij Rodanum

Benieuwd naar het gezicht achter Brouwerij Rodanum?

Dan kom je bij mij terecht, Frank Schout.

Mijn fascinatie voor bier en eten heb ik al sinds mijn jeugd. Koken was al vroeg een hobby van me. Om me daar verder in te verdiepen heb ik in het midden van de jaren ’90 bij Syntra West te Brugge de opleiding “traiteur” doorlopen, gevolgd door de specialisatie “gastronomisch koken”. In dezelfde periode hield ik mij ook bezig met bierbrouwen, alhoewel zich dat beperkte tot kant-en-klare bierkits.

Een druk gezinsleven en baan maakten dat het bierbrouwen op een laag pitje kwam te staan.

In het voorjaar van 2014 ben ik weer begonnen met het brouwen van bier. Dit keer niet met kant en klare pakketten, maar als “vol-mout-brouwer”. Dus dat betekent: schroten, maischen, filteren, koken en gisten, bottelen etc. Het hele proces van begin tot eind.

In juni 2015 heb ik bij Syntra West tevens de opleiding tot Zytholoog (bierkenner) met goed gevolg afgerond. Inmiddels heb ik een aantal bieren gebrouwen, waarvan “Tripel Jules”, “Saison Jane”,en de “Ipa Aquila” verkrijgbaar zijn in de horeca en handel.

De recepten voor de bieren worden door mijzelf samengesteld en gebrouwen in batches van 10 of 20 liter. Het zoeken naar het juiste recept is een interessante bezigheid en vergt veel geduld. Het is dan ook geen uitzondering om diverse keren te proberen tot je het juiste bier hebt is. Ik ben altijd wel in de weer met een nieuw recept en andere types bier.

Naast de “Triple Jules”, “Saison Jane”en “Ipa Aquila” zullen er in de toekomst nog meer bieren verkrijgbaar zijn, maar pas wanneer het recept mijn volledige goedkeuring verdient.

Kun je niet wachten om onze bieren te proeven?

Neem contact met ons op!

Tripel Jules wint goud

bij de Dutch Beer Challange

Dutch Beer Gold Medal 2018

Biertainment

Frank Schout
Weststraat 33
4527 BR Aardenburg
+312(0)6 31 00 22 66
info@biertainment.com

© IBC-Communicatie 2023